maandag 31 mei 2010

Lucky stars beschrijving

Gister plaatste ik een berichtje over de lucky stars, de fles is nog lang niet vol hoor ;-)
Ik kreeg een aantal leuke reacties op mijn berichtje waaronder de vraag om een beschrijving. En waarom zou je er dan zelf nog één maken als er zoveel moois te vinden is op YouTube???
Hierbij dus een filmpje met een beschrijving voor het vouwen van Lucky Stars. Veel vouwplezier!



Op Mostcutest verkopen ze overigens deze speciale lucky stars strookjes (en nog meer kawaii spulletjes...)

zondag 30 mei 2010

Lucky stars

Een tijdje terug kwam ik op internet een beschrijving van lucky stars tegen. Dit zijn kleine sterretjes die je vouwt van strookjes papier. Het is overgewaaid uit Japan en wat ik er van las leek het redelijk simpel. Aangezien ik gek ben van sterretjes leek het me leuk om het een keer te proberen. En het blijkt inderdaad simpel te zijn!
Tijdens het surfen kwam ik deze kleine sterretjes ook tegen leuk tentoongesteld in een glazen fles... Ook leuk!!! Dus... Ik vond een fles, hoe lang zal ik bezig zijn deze te vullen??? ;-)

woensdag 26 mei 2010

Naaien, naaien en nog eens naaien

Wat kun je beter doen op een druilerige vrije woensdag dan lekker binnen zitten en freubelen? Niets toch? Dat dacht ik ook, daarom ben ik vandaag weer eens achter de naaimachine gekropen. Met goede moed dat mijn naaimachine er ook zin in zou hebben. Het blijkt mijn geluksdag! Achtereenvolgens de volgende dingen gemaakt:

Een tissueholder:
(naar een tutorial van very purple person)
Gelukkig was dit niet moeilijk en dus een goede om mee te starten vandaag.



















Na deze geslaagde naaiactie ben ik verder gegaan met een hoesje voor mijn eeuwenoude en verkleurde adresboekje. Dat was iets lastiger omdat ik de maten zelf moest bepalen. Maar ook dat is gelukt! (Ok, met hier en daar een schoonheidsfoutje, maar ik ben niet ontevreden.)



















Van de restjes van de te ruim geknipte stof heb ik toen een knoop gemaakt die ik aan een ketting bevestigd heb. (Ja, ja, nog een toepassing van de zelf gemaakte knopen. Met dank aan Liefgeval die me dit vertelde naar aanleiding van de eerdere 10 toepassingen.)













En omdat mij oude tasje dat ik gebruikte om kleine prullen in mijn tas niet kwijt te hoeven raken vies was geworden door een geplette kiwi (heel vies...:-( ) heb ik die nagemaakt zodat ik weer een schoon exemplaar heb. Aan de buitenkant leuke kimonogirls en aan de binnenkant zit een lief bloemetjesstofje. (En uiteraard voor de sier een zelfgemaakt knoopje!)
















Verder ben ik ook nog bezig geweest met de 'Ik ga op vakantie en neem mee-swap'. Maar aangezien dit nog niet klaar is om te versturen laat ik dit nog niet zien... Even geduld nog. Van het weekend nog de laatste hand hier aan leggen en dan kan het met de post mee.

Zo. De dag is nog niet voorbij dus ik ga nog even beginnen aan een Dotee!

dinsdag 25 mei 2010

Dotee doll

Op swap-bot heb ik meegedaan aan een dotee-doll swap. Toen de swap opgestart werd had ik nog nooit van een Dotee-doll gehoord... Maar zoals het een goede craftster betaamd heb ik mijn huiswerk gedaan en dus even opgezocht wat het zijn. Dotee dolls zijn ooit verzonnen door de dame van deze weblog, de popjes zijn naar haar vernoemd. En als je zoekt op Flickr vind je een heleboel voorbeelden. Wat zijn ze leuk hè! Dat vind ik dus ook, en enthousiast geworden heb ik dus meegedaan aan de swap.

Dit is wat ik verstuurd heb:













Jammer genoeg ben ik vergeten om van de rest ook foto's te maken. Gelukkig heeft Dieuwertje deze wel op haar blog geplaatst. Ik vond het zo leuk om te doen!! Ik ga er zeker nog meer maken!

Vandaag kreeg ik van ViolaOdorata deze Dotee doll. Ik heb er een collage van gemaakt. Het pakketje was zo leuk ingepakt, en de dotee is zo lief. Ze heeft al een plekje aan het raam gekregen. Op de andere foto zie je benodigdheden voor nog een dotee. Dat was ook onderdeel van de swap. Dit heb ik uiteraard ook meegestuurd aan Dieuwertje maar daar heb ik dus geen foto van gemaakt... :-(
















Viola, dank je wel!!

Ook heb ik vorige week nog een paspoort/ID-kaarthoesswap gedaan. Wat ik gekregen heb hebben jullie al gezien. Dit is wat ik verstuurd heb aan Kreatieve.



















En ik heb ook een snel en simpel swap gedaan. Ook daarvan hebben jullie al gezien wat ik heb gekregen... Maar... ook daarvan heb ik geen foto gemaakt van wat ik verstuurd heb. Ik vergeet dat altijd :-(
Zal m'n best doen om voortaan meteen foto's te maken zodat jullie ook kunnen meegenieten!

zondag 16 mei 2010

Dubbelop

De afgelopen paar dagen stonden hier in het teken van swappen. Zelf heb ik 3 swaps helemaal in orde gemaakt, waarvan er al 2 verstuurd zijn. De ontvangers hebben ze nog niet gekregen, dus nog geen foto's...
En afgelopen zaterdag zorgde de postbode (en natuurlijk de swappers!) hier ook voor een vette glimlach. En jullie mogen meegenieten ;-)

Van Joyce van Anni-Tas kreeg ik het volgende pakje:

Niet één paspoorthoes, maar twee! En ze zijn allebei zooo leuk! Ik ben er heel blij mee, Joyce bedankt!

Jantina was degene die mij de snel en simpel-swap ging versturen. De bedoeling hierbij was om één item te sturen met een kaart maar GEEN extra's. En dit is wat ik heb gekregen.

Leuk hè! Het was haar eerste swap, goed gelukt vind ik! Ik ben er heel blij mee, vooral omdat ik zelf niet kan haken ;-) Jij ook heel erg bedankt Jantina, en tot swaps!!

zondag 9 mei 2010

Nr. 10!

Ja hoor, het is me gelukt! Ik heb nog een andere toepassing gevonden voor de stoffen knoopjes.
Ik heb er een sleutelhanger van gemaakt. Van de zijkant lijkt het een beetje op een macaron, ik heb 2 knopen op elkaar gelijmd (op de foto zie je voor- en achterkant). Het lintje waar de sleutelhanger aan vast zit is tussen de 2 knopen in ook meegelijmd. Of het goed zal houden weet ik nog niet... De tijd zal het leren. Hij gaat aan m'n autosleutel!










In het bericht met de 9 toepassingen liet ik ook al een ringetje zien. Die vond ik zo leuk om te maken, en stiekem ook om te dragen, dat ik er nog een paar bijgemaakt heb. Verslaafd? Nee joh!
De achterste is trouwens heel groot!!!















Nog één knopending dan. Een broche. De basis is ongeveer 3 cm groot hierop heb ik een heel kleintje geplakt met een afbeelding uit dezelfde stof als de basis. Wat een schatje hè?

woensdag 5 mei 2010

Mijn eerste award!


Jippie! Mijn eerste award! Gekregen van Nancy, ik voel me zeer vereerd. Dank je wel!

Dingen waar ik blij van werd vandaag:
Deze award die ik zomaar kreeg
Mijn lief die zomaar een cadeautje voor mij meenam
De lekkere lasagne die we vanavond hadden
Ons opgeruimde huisje en de opgeruimde knutseltafel
Lekker lang uitgeslapen, want ik heb vakantie
Gezellig dagje op stap met m'n vader
Daarvoor nog heerlijk gefreubeld

Ik geef deze award door aan;
- Vlijtig
- Kralorium
- 8r1id-bobbeez
- Little Z

9 toepassingen voor stoffen knoopjes

Knoopjes maken is zooo leuk! Maar wat doe je er daarna mee?
Dus heb ik voor mijzelf de volgende uitdaging bedacht; Fotografeer 9 toepassingen voor een stoffen knoopje. Zie hier het resultaat.

Nr. 1; Gewoon als knoopje












Nr. 2; Als broche













Nr. 3; Een ring












Nr. 4; Als magneetje zijn ze ook leuk ;-)












Nr. 5; En als punaise natuurlijk ook












Nr. 6; Een boekenlegger












Nr. 7; Een lief haarspeldje












Nr. 8; Of een haarelastiekje













Nr. 9; Last but zeker not least, kleine oorbelletjes (echt een miniformaatje, 1 cm!)












Weet je nog meer toepassingen?? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

maandag 3 mei 2010

Misschien iets te letterlijk?

Afgelopen week kreeg ik een winkel dit plastic tasje. Ik vond het patroontje en het kleurtje al meteen heel vrolijk. Toen zag ik de boodschap die onderop het tasje stond... Tja, en als ze graag willen dat je het hergebruikt of recycled dan doe je dat. Of is dit misschien iets te letterlijk???

Art-Journal

Heb ik hier al eens genoemd dat ik het ook heerlijk vind om een dagboek bij te houden? Gewoon zomaar iets opschrijven vind ik wel lastig hoor, vandaar dat ik graag met inspiratiebronnen werk. En laat het nou net maandag zijn en dus weer tijd voor linkjes... Ik laat jullie er graag van meegenieten.

- Dagboek schrijven; weblog met allerlei leuke tips, recensies en inspiratie
- Keri Smith; website met veel inspirerende tips en opdrachten (haar boeken zijn ook aanraders!)
- Plakblog; net ontdekt en nog een hoop te bekijken, inkijkjes in art-journals

Voor andere leuke (art-) journal links en schrijfopdrachten houd ik me graag aanbevolen!

zaterdag 1 mei 2010

Nieuwe aankopen

Een aantal berichten eerder zei ik het al... De stofjes kriebelen weer! De naaimachine staat al weer in de startblokken op tafel, klaar om elk moment opnieuw aan de slag te gaan. Goed, ik moet nog een hoop leren. De laatste keren dat ik naaide maakte ik vooral simpele poppetjes die niet persé zo netjes hoefden te zijn. Nu vind ik het vooral wel leuk als het netjes wordt ;-)
Afgelopen week heb ik voor het eerst een mini-tea-wallet gemaakt (voor in een swap waar ik dus geen foto van heb...) en wat was ik trots! Zomaar zonder tut een klein boekje gemaakt waar precies 2 theezakjes in pasten. En ik vond het ook zo leuk! Nu heb ik de komende 2 weken meivakantie dus kan ik lekker een beetje rommelen en oefenen met naaien. Voor de komende swap moet ik nog een Dotee-doll en een paspoort/ID-kaart hoesje maken, dus genoeg redenen om achter de naaimachine te kruipen.

Maar eerst laat ik jullie even meegenieten van de nieuwste aanwinsten op stofjesgebied. Een aantal stoffen komen van Ikea de andere van de markt.