woensdag 29 februari 2012

Nog een award!!

Ik bloos er helemaal van! Van An Nuttin kreeg ik de Versatile Blogger Award! Wat leuk! Dank je wel!

Now here are the rules, and what I have to do.
1.Add the award to your blog.
2.Thank the blogger(s) who gave it to you.
3.Mention 7 random things about yourself.
4.List the rules.
5.Award to 15 bloggers.
6.Inform each of the 15 by leaving a comment on their blog.

Zeven dingen over mezelf dus...
1. Ik vind 7 dingen over mezelf vertellen heel moeilijk....
2. Ik ben al bijna 6 jaar getrouwd, met René. Lang hé?!
3. De laatste tijd ben ik heel veel aan het tekenen, maar dat wisten jullie al. Wat je niet wist is dat daardoor de eettafel vaak vol ligt met allerlei tekengerei.
4. In juli gaan we (manlief en ik) eindelijk verhuizen naar een groter huis waar ik een eigen crea-ruimte krijg!!! :-) (Geen volle eettafel meer!)
5. Ik ben gek op kleur! Alle kleuren!!
6. We hebben 3 katten.
7. De laatste... Ik ben gek op boeken! Ik heb er ook heel veel! Romans, thrillers, dichtbundels, kookboeken, fotoboeken en natuurlijk ook héél veel creaboeken!!

Zo! Dat zit er op! Nu nog 15 bloggers uitkiezen om de award aan door te geven... (Dat is ook al zo moeilijk want ik ken wel meer dan 15 leuke blogs...)
Deze zijn het geworden:

* Nancy, van Homemade by Nancy
* Francis, van **by surprise**
* Kim, van Kimminita
* Patricia, van Kijk je mee?!?
* Carolien, van Teveel leuks
* Janny, van Bij ons T huis
* Floortje, van Floortjetekent
* Mums, van Made by Mums boven
* Caatje, van Caatje's Artsy Stuff
* Tamara, van Matawi's Crea's
* Koosje, van Koosje Koene
* Jantina, van CreaCuties
* Mendy, van Fleurelot

Dames, allemaal van harte gefeliciteerd! En blog zo door!

Nu ga ik snel verder met de cadeautjes voor de Dutch Swappers dag van aankomende zaterdag!

vrijdag 24 februari 2012

Nieuwste mandala's

Vorig jaar vertelde ik al eens dat ik een cursus mandalatekenen volgde. Inmiddels ben ik al begonnen aan de derde cursus! Het is zo ontzettend leuk en ontspannend! En ik verbaas mezelf elke keer weer... Stiekem vind ik ze vaak best mooi... Terwijl ik vooraf denk dat ik het nooit kan! ;-)

In 2012 heb ik al 2 lessen gehad. Dit is wat ik als huiswerk maakte:


Een graancirkelmandala, deze komt uit het boek van Marian Ter Steege; Werkboek graancirkelmandala's.


De andere die ik in 2012 al maakte is deze Kolam. Tijdens de les leerden we alles over een kolams, ik zal jullie het hele verhaal besparen... wil je er meer over lezen klik dan hier. Hierna gingen we zelf aan de slag. Eerst alle puntjes zetten en dan met kleurpotlood tekenen, van punt tot punt of met lusjes om de puntjes heen. De puntjes blijven staan, zo hoort dat, dus die heb ik mooi goudkleurig gemaakt.


Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?

woensdag 22 februari 2012

Silly 5

Misschien weet je het nog wel... Vorig jaar deed ik mee aan 'The Art of Silliness 4' een online cursus van Carla Sonheim. Hartstikke leuk en Silly! Dus toen Carla pasgeleden het bericht op haar blog plaatste dat er een Art of Silliness 5 zou komen heb ik me snel aangemeld. En weer is het leuk!

Ik laat jullie meegenieten van een paar uitgewerkte silly-opdrachten.
One-liners!

Mijn voeten, getekend zonder naar m'n  blaadje te kijken!



De olifantenblaadjesboom!

Ken je Carla nog niet...? (Dat kan bijna niet als je mijn blog al een tijdje leest ;-) Hier is haar blog.

maandag 20 februari 2012

Dotee Doll Swap

Via swap-bot deed ik weer eens mee aan een swap. Het was alweer even geleden dat ik voor het laatst meedeed... maar nu kwam er een dotee doll swap voorbij, en die vind ik toch altijd zo leuk!
Dit is wat ik maakte voor Studio Kakelbont, sorry voor de slechte foto was een hele druilerige dag...


En deze kreeg ik zelf van Sowcute... Vind het echt een schatje en ze heeft een mooi plekje aan de deur in de woonkamer gekregen! Nogmaals bedankt!

Wil je ook een keer meedoen aan een leuke swap? Kijk dan maar eens op swap-bot, de Dutch swappers is een hele leuke, gezellige groep!

zaterdag 18 februari 2012

Drawing Lab #7

Monkey business!
Wat een leuke opdracht was dit!!! Ik hou van apen, dat scheelt... Maar het was ook gewoon heel leuk om die aap te tekenen met allerlei materialen en kleuren die je er normaal gesproken niet voor zou gebruiken. Normaal zou ik écht geen oranje marker pakken om de contouren van het gezicht te tekenen, echt niet! Maar toen ik eenmaal bezig was vond ik het toch wel leuk worden. Fijn ook aan het werken met een marker is dat je niet kunt gummen, je moet dus langzaam werken en je er bij neerleggen dat het niet perfect kan/hoeft te zijn. Dat is best een prettig en bevrijdend gevoel!
Daarna de schaduwen met een groen potlood, toen het gezicht lichtjes gekleurd en daarna de haren met een paars wasco krijtje gedaan! En zie hier het resultaat!

Zeg nou zelf... Dit is toch een schatje??

donderdag 16 februari 2012

vrijdag 10 februari 2012

Mijn eerste voorzichtige stappen...

... op het haakpad! Jawel! Eindelijk is het dan zover! Vorige week ging ik naar de wolletjeswinkel hier in de buurt en kocht ik een paar bolletjes acryl. (Nee, geen haakkatoen... dat had ze niet...jammer)
Eenmaal thuisgekomen een filmpje opgezocht en een aantal uurtjes zitten uithalen, mopperen en zuchten. Maar... Na al dat gezucht mag het resultaat er voor een eerste keer best zijn! Okee, de oranje bloem heeft op wonderbaarlijke wijze een bloemblaadje meer... Maar een kniesoor die daar op let toch? ;-)

Goed, na dit eerste haakavontuur ben ik zo enthousiast geworden dat ik bij bol meteen een boekje bestelde... Niet over bloemen, maar over amigurumi's... Spannend!

donderdag 9 februari 2012

Liebster Blog Award

Wat ontzettend leuk! Van Esther kreeg ik de Liebster Blog Award! Dank je wel! (Stiekem voel ik wel heel vereerd hoor... :-)
Hieronder de regeltjes... (in het engels)

This award is given to bloggers with less than 200 followers, in the hopes that it will bring many new friends/followers.

Liebster is German and means 'dearest' or 'beloved' but it can also mean 'favorite'.  The idea of the Liebster award is to bring attention to blogs with less than 200 followers.  So, in the spirit of good fun I am passing this award on to five other bloggers.  Please stop by and visit them.

The Rules are:

1. Show your thanks to the blogger who gave you the award by linking back to them.

2. Reveal your five picks for the award and let them know.

3. Post the award on your blog.

4. Bask in the love from the most supportive people on the blogshare-other bloggers.

5. Finally and the best rule of all..........have fun and spread the love!


Dus ik moet de award doorgeven aan 5 andere blogs met minder dan 200 volgers.
Deze zijn het geworden (in willekeurige volgorde, want ze zijn allemaal leuk!):

De Sierkip, de blog van Simone die net als ik veel hobby's heeft en je daarvan mee laat genieten op haar blog.


* Eexterhout, de blog van Kyra die stiekem geen blog wilde... Maar nu zelfs dus een echte award heeft gekregen.

* Wat een dotti! De blog van Nikki, ook al zo'n veelzijdig typje; haken, naaien en tekenen. Ze laat haar maaksels zien met de mooiste foto's. 

Bobbeez & 8r1id, de blog van creatieve duizendpoot Susan die net als ik het viltvirus zo af en toe flink te pakken heeft.

* Knussemus, de blog van Maartje die net als ik ook van tekenen en van swappen houdt!

Zo! Dat staat erop! Ik vond het heel moeilijk om deze geweldige blogs in een paar woorden te omschrijven. Dus wat je nu het beste kan doen is ze gewoon allemaal op je gemakje gaan bekijken, kopje thee, chocolaatje erbij en heerlijk genieten!

 

woensdag 8 februari 2012

Drawing Lab #5 en #6

Even een kleine inhaalslag. Twee Drawing Labs tegelijkertijd. Afgelopen weekend heb ik voornamelijk nog in bed doorgebracht en was ik dus te laat met het Lab van die week.

Drawing Lab 5 was het tweede deel van A Day at the Zoo. Ik ben weer niet naar de dierentuin gegaan en heb dus maar weer gebruik gemaakt van plaatmateriaal. Het is een snelle schets, snel ingekleurd.
Voor Drawing Lab 6 tekende ik hetzelfde hondje, in dezelfde posititie wel 20 keer met een hele brede stift op een a6'je. Doordat je met de brede stift op een klein vel werkt kun je weinig details toevoegen en heb je ook niet echt in de hand hoe het eindresultaat zal zijn. Hieronder zie je m'n 5 favorieten.




Zo! En nu ga ik een mandala maken! Fijn weer even netjes werken, dat vind ik toch ook wel weer eens prettig!! :-)


donderdag 2 februari 2012

Doodle Donderdag

Dit keer laat ik jullie een ouwetje zien... Een beetje smokkelen mag als je ziek op bed ligt toch??
Een doodle op een ontbijtbordje, uiteraard met een speciale porseleinstift. Als je goed kijkt, kun je zien dat het bord niet alleen voor de sier is...